Schotland 4 Peaks Challenge

Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de “kleine” eilanden van de Binnen Hebriden, Europa’s laatste grens tegen de Atlantische Oceaan. Weinig ontgonnen terrein en een decor “Game of Thrones” waardig.

Geknipt voor de fitte hiker, die zich niet laat afschrikken door de Schotse weerelementen. De transfers tussen de eilanden gebeuren op een originele manier met speedboten (RIB’s). Het verblijf wordt afgesloten in een stemmige Schotse Inn, gelegen in de spectaculaire bergen van de Highlands.

Prijs:
1.199 €
Periode:
Op aanvraag
Moeilijkheid:
De zwaarte van de uitdaging kan omschreven worden als “gemiddeld plus”.
Aantal hikingdagen:
2
Afstand:
35 km
Hoogtemeters:
1552
Maximum hoogte:
812
Groepsgrootte:
8
Accommodatie:
2 nachten groepsverblijf; 1 nacht authentieke Schotse Inn
Maaltijden:
Alle maaltijden inclusief, behalve lunch dag 4
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld - fitte wandelaar

Highlights:

Voor wie:

Van dag tot dag

Dag 1: Go West!

Vlucht Brussel – Edinburgh. Transfer van de luchthaven van Edinburgh, doorheen de Schotse Highlands naar Mallaig, haventje aan de westkust van Schotland. Kennismaking met de gids en transfer naar Rum. Driegangen diner en verblijf in een eenvoudig groepsverblijf. De gids brieft ons over de uitdaging van de komende twee dagen.


Maaltijden inbegrepen : Diner

Dag 2: De grote klim op Rum

Vandaag is ons doel de tocht naar de hoogste top van Rum, Askival, met zijn 812m uittorenend boven de omliggende oceaan. Via een stevige aanloop over het eiland Rum en de lagergelegen top Hallival bereiken we over een richel uiteindelijk de top. Naarmate we klimmen ontvouwt zich het panorama over de omringende eilanden en het Schotse vasteland. Het uitzicht vanop de top is adembenemend. Overnachting in dezelfde accommodatie op Rum.


Maaltijden inbegrepen : Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3: Cann – Muck – Eigg : 3 eilanden – 3 pieken.

Het doel vandaag is om de hoogste toppen van Canna, Muck en Eigg te bedwingen, een totale afstand van 21 km met 740 hoogtemeters beklimming. Tussen de eilanden worden we meegetroond op een speedboot. Terwijl we even recupereren kijken we uit naar dolfijnen, walvissen of reuzenhaaien, die hier allen regelmatig voorkomen. Tussen de beklimmingen door is er even tijd voor een guilty pleasure : Engelse thee met een plakje cake… Het einddoel is de ‘perfecte’ top van An Sgurr op het eiland Eigg. Tevreden met onze prestatie keren we terug met onze speedboot naar het vasteland en vangen onze trip aan naar Glencoe in de Schotse Highlands, waar we genieten van de typische sfeer van een authentieke Schotse Inn. Hier vieren we onze geslaagde uitdaging met een heerlijk diner en heffen het glas bij een “Pint of Ale” of een “Wee dram” (shot whisky).


Maaltijden inbegrepen : Ontbijt, Lunch

Dag 4: Relaxen in Schotse stijl

In de voormiddag kunnen we genieten van de prachtige omgeving van de Inn. Dan is het tijd om onze tocht naar de luchthaven van Edinburgh aan te vatten. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen onderweg nog een aantal (foto) stops ingelast worden. We laven ons een laatste keer aan het Schotse landschap. Terugvlucht Edinburgh-Brussel.


Maaltijden inbegrepen : ontbijt.


Proficiat! Je bent nu een volleerde Climb that Mountain Challenger… Op naar de volgende uitdaging!

Dag: 1 2 3 4

Inbegrepen:

  • Engels sprekende locale gids
  • Alle transfers van luchthaven tot luchthaven
  • Alle transfers op zee met privé RIB (speedboot)
  • Alle accommodatie zoals hierboven gespecifieerd.
  • Alle maaltijden van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 4

Niet inbegrepen:

  • Vluchten Brussel - Edinburgh
  • Reisverzekering
  • Dranken
  • Lunch op dag 4

Tot slot

Opties

Climb that Mountain kan zorgen voor een verlengd verblijf en stadsbezoek in Edinburgh.

Voor een private groep van 8 personen, bestaat de optie om het verblijf in de Highland Inn te vervangen door een verblijf in een iconisch Schots 5* Mansion, gelegen aan een prachtige loch.

Eigen groep

Je kan deze reis ook boeken op andere data voor je eigen groep. 

Heb je een vraag of wil je reserveren?

We hebben heel wat antwoorden op onze FAQ Pagina.

Niet gevonden wat je zocht? Of wil je reserveren?
Wij staan steeds klaar om op al je vragen te antwoorden.

+32 (0)478 52 99 96 info@climbthatmountain.be